כחלק מיוזמה ברוכה של "פרויקט גל", ארגון סטודנטיאלי התנדבותי לקידום יזמות חברתית-משפטית, משמש דני חלוץ כממלא מקום למורים ובמסגרת זו מעביר הרצאות לתלמידים.
את הרצאתו האחרונה, שעסקה בנושא מצוינות והשפעתה החברתית/כלכלית, העביר בפני תיכוניסטים בגימנסיה הרצליה.
מצויינות נמדדת בעיני ביכולת לעשות את הדברים על הצד הטוב ביותר שלא על מנת לקבל פרס וזאת מבלי לפגוע באחר, באופן טבעי, בצניעות ובמסירות.
מדינת ישראל נשענת על אוצר טבע מרכזי אחד – האדם!!! אישה ואיש, העושים ככל יכולתם על מנת לתרום את תרומתם לחברה טובה יותר, לכלכלה בריאה יותר.
כאלה שאינם שואלים מה המדינה עושה בשבילי אלא שואלים את עצמם מה הם עשו לטובת המדינה שתהא טובה יותר. טכנולוגיה קונים בכסף אך מייצרים עם הראש.
מצויינות אינה דבר מובן מאליו. היא דורשת התמדה, הקרבה, תרומה בלתי פוסקת, דוגמא אישית וכוח רצון רב, שהרי לעיתים המצויין הוא חריג בקבוצה, כזה שהאחרים מביטים בו ושואלים, מה קרה לו? משום שהמצויינות קובעת סטנדרט ומראה שאפשר גם אחרת.
מצויינות היא מאמץ מתמשך של טיפוס על הר תלול, תוך שאתה מושך אחריך עגלה עמוסה. היא טיפוס על הר רב פסגות ומשכבשת את האחת עומדות לפניך נוספות.
הר שנעשה תלול ומחודד ככל שאתה מתקרב לפסגתו. ומשהגעת לפיסגה אתה מגלה שהמקום קטן ועל מנת להשאר עליה יציב אתה נדרש למאמץ לא קטן מזה שנדרש כדי להגיע אל אותה פיסגה. חסרונה הגדול של המצויינות שהיא אינה מחלה מדבקת…
לפניכם הטקסט המלא של ההרצאה.